€60 bonus bij Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden

€60 bonus bij Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden

Wanneer je nu begint met investeren via Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden, ontvang je een startbonus van €60. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een eenmalige inleg (of automatische incasso) investeren in één van de profielfondsen van Nationale Nederlanden, en deze tenminste 6 maanden laten staan.

Wanneer je nog niet eerder hebt meegedaan aan een actie van Nationale Nederlanden, is deze €60 bonus makkelijk verdiend. Je kunt ervoor kiezen om de minimale eenmalige inleg van €1.000 te doen, en deze 6 maanden te laten staan. Je ontvangt op deze manier een bonusrendement van 6% in een half jaar. Niet slecht.

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van automatische incasso’s, hoef je zelfs nog minder in te leggen. In dit geval stort je gedurende 6 maanden een bedrag van €50 per maand, voor een totale inleg van €300. Ook dan ontvang je na afloop van de actieperiode de bonus van €60, wat het rendement op een mooie 20% over de totale inleg brengt.

De voorwaarden van de actie

Er zitten uiteraard enkele voorwaarden aan de actie van Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden. Hieronder de belangrijkste:

  • De actieperiode loopt van 22 juni 2020 tot 16 augustus 2020.
  • Je mag per huishouden slechts één keer gebruik maken van de actie.
  • Je mag niet eerder meegedaan hebben aan een actie van Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden.
  • Je moet de inleg of automatische incasso minimaal 6 maanden laten staan. Tussentijds opnemen zorgt ervoor dat je de bonus verliest.
  • Je ontvangt de bonus 6 maanden na de maand waarin je je beleggingsrekening hebt aangemaakt.

Alle voorwaarden vind je op de website van Nationale Nederlanden.

Het kiezen van een beleggingsprofiel

Met Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden kun je kiezen uit 17 verschillende beleggingsprofielen, ingedeeld in 4 risico-categorieën: Defensief, Neutraal, Offensief en Liquide. De exacte samenstelling van deze profielen kun je inzien op deze pagina en de daarbij horende PDF.

Mocht je de startbonus willen ontvangen zonder veel risico te lopen op tussentijds verlies van je inleg, dan kun je het beste kiezen voor één van de defensieve of liquide profielen. Met het profiel Defensief 1 beleg je voor slechts 5% in aandelen, 30% in veilige obligaties en 65% in zeer veilige liquiditeiten (cash/geldmarkten). Met het Liquide profiel blijft je gehele inleg onbelegd en ontvang je een rendement vergelijkbaar met dat van een spaarrekening.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een offensiever profiel, maar dan loop je wel de kans dat je inleg na de actieperiode van 6 maanden (aanzienlijk) in waarde is gedaald dankzij slechte resultaten op de aandelenmarkt.

Kosten van Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden

Je beleggingen laten beheren door professionals is helaas niet goedkoop. Ook bij Nationale Nederlanden worden aanzienlijke kosten gerekend om te kunnen investeren via Beheerd Beleggen. Je betaalt in dit geval jaarlijks 1% beheerkosten over het belegde vermogen met een minimum van €3,75 per kwartaal. Daar komen de kosten van de beleggingsfondsen waarin je investeert nog bij.

In totaal kun je daardoor bij Nationale Nederlanden al snel rekenen op minimaal 1,5% aan jaarlijkse kosten. Dit is erg hoog, en vreet een behoorlijk deel van je totale rendement op.

Het is daarom niet aan te raden voor langere tijd gebruik te maken van een Beheerd Beleggen rekening. Er zijn voldoende goede alternatieven waarmee je veel goedkoper kunt beleggen. Eén van de beste opties is afkomstig uit de stal van Nationale Nederlanden zelf: via FitVermogen investeer je al voor slechts 0.18% aan jaarlijkse kosten in een goed, wereldwijd gespreid indexfonds.

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *