Moneyou Groen Deposito tijdelijk open (Verlopen)

Moneyou Groen Deposito tijdelijk open (Verlopen)

Sinds deze week is het Moneyou Groen Deposito tijdelijk geopend voor nieuwe investeerders. Dit biedt een mooie kans om een deel van je spaargeld fiscaal voordelig vast te zetten voor een periode van één jaar.

Update 16/02/2020: Helaas is het Moneyou Groen Deposito alweer gesloten voor nieuwe inleg.

Op het eerste gezicht lijkt het Moneyou Groen Deposito niet heel erg spannend. Het geld dat je hierin steekt is voor de periode van één jaar geblokkeerd, en je ontvangt over je inleg een rente van 0.00%. Niet erg indrukwekkend vergeleken met sommige andere Nederlandse deposito’s.

Het Groen Deposito heeft echter één belangrijke eigenschap: dankzij belastingvoordeel voor groene investeringen behaal je een erg aantrekkelijk rendement.

Moneyou Groen Deposito geeft belastingvoordeel

Met het Moneyou Groen Deposito wordt minimaal 70% van het ingelegde spaargeld geïnvesteerd in duurzame projecten. Daardoor wordt het door de belastingdienst gezien als een “groene investering”, en genieten de investeerders van extra belastingvoordeel over hun inleg.

Wanneer je in deze deposito investeert, krijg je twee cadeautjes van de belastingdienst over het ingelegde bedrag:

  • Een heffingskorting van 0.7%
  • Vrijstelling van de vermogensrendementsheffing

Afhankelijk van de hoogte van je vermogen* levert dit een totaalvoordeel op van:

  • 0.70% met een vermogen onder de €30.846
  • 1.24% met een vermogen tussen de €30.846 en €103.643
  • 1.97% met een vermogen tussen de €103.643 en €1.036.418
  • 2.40% met een vermogen boven de €1.036.418

*Deze cijfers gelden per persoon. Wanneer je een fiscaal partner hebt, moeten de cijfers van het vermogen verdubbeld worden.

Aangezien je met een standaard 1-jaars deposito momenteel niet meer dan 0.40% aan rente ontvangt, is het Moneyou Groen Deposito in álle gevallen veruit de hoogst renderende optie voor het veilig wegzetten van je spaargeld.

Er mag van de fiscus maximaal €59.477 in groene investeringen worden geïnvesteerd met belastingvoordeel. Fiscale partners kunnen met €118.954 het dubbele investeren.

Zowel de heffingskorting als de korting op de vermogensrendementsheffing kunnen via de aangifte inkomstenbelasting worden verrekend.

Hoe investeer je hierin?

Om gebruik te kunnen maken van het Moneyou Groen Deposito, moet je eerst een spaarrekening openen bij Moneyou, een online platform dat onderdeel is van ABN-AMRO. Deze rekening is gratis.

Het deposito valt onder het depositogarantiestelsel. Hiermee is je spaargeld tot €100.000 per rekeninghouder, per bank verzekerd.

Groene Deposito’s zijn niet vaak geopend voor nieuwe investeerders. Op dit moment zijn deze enkel te vinden bij Rabobank en Moneyou. Bij Rabobank worden er echter extra kosten (€200 per jaar) berekend en moet minimaal €20.000 worden vastgezet. Bij Moneyou kun je ook als kleine spaarder, zonder extra kosten terecht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *