Voorjaarsactie van Centraal Beheer: beleg €500, ontvang €65 bonus

Voorjaarsactie van Centraal Beheer: beleg €500, ontvang €65 bonus

Vanaf deze week kun je gebruik te maken van een leuke voorjaarsactie van Centraal Beheer. Investeer je voor 30 juni een bedrag van €500 via het online beleggingsplatform van Centraal Beheer en laat je dit bedrag vier maanden staan, dan ontvang je een bonus van €65.

Een bonus van €65 over een totale inleg van €500 geeft je een “gratis” rendement van maar liefst 13%. Daar gaan nog wel een paar kleine kostenposten (zie meer informatie hieronder) vanaf voor het beheer van je beleggingsrekening.

Desondanks is dit een mooie actie om gemakkelijk wat extra mee te verdienen!

Hoe doe je mee aan de voorjaarsactie van Centraal Beheer?

Om de bonus van €65 te ontvangen, moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Maak voor 23 juni een Gemaksbeleggen of Fondsbeleggen rekening aan
  • Beleg voor 30 juni minimaal €500 euro op deze rekening
  • Laat de investering minimaal 4 maanden staan

4 maanden na je inleg van €500 zal de bonus van €65 automatisch worden bijgeschreven op je beleggingsrekening. Natuurlijk hoopt Centraal Beheer dat je na deze periode bij hen blijft beleggen, maar je kunt de rekening na het ontvangen van de bonus natuurlijk ook weer opheffen.

Je kunt slechts éénmaal per persoon meedoen aan de voorjaarsactie van Centraal Beheer. De actie geldt alleen voor nieuwe klanten.

Alle overige voorwaarden vind je op deze link.

Beleggen bij Centraal Beheer

Centraal Beheer biedt een erg eenvoudig platform voor beleggers.

Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten beleggingsrekeningen:

  • Gemaksbeleggen biedt eenvoud, maar heeft redelijk hoge kosten. Je hebt hier de keuze uit drie verschillende mixfondsen (Voorzichtig, Gemiddeld en Ambitieus) waarmee je automatisch belegt in een specifieke verhouding van obligaties en aandelen, afhankelijk van je gekozen risicoprofiel. Voor deze fondsen worden jaarlijks 0,60% aan kosten gerekend.
  • Fondsbeleggen geeft je meer controle. Hier kun je, naast de mixfondsen, kiezen voor beleggingsfondsen waarmee je investeert in staatsobligaties, bedrijfsobligaties of wereldwijde aandelen. Deze extra fondsen zijn met 0,22% tot 0,38% aan kosten per jaar een stuk voordeliger.

Naast de beheerkosten voor de gekozen fondsen, betaal je bij Centraal Beheer ook nog 0,30% aan aankoopkosten per transactie.

Welke fondsen kies je?

Het staat je natuurlijk volledig vrij om zelf te kiezen, maar als je de kosten laag wilt houden lijkt het verstandig om te kiezen voor een Fondsbeleggen rekening.

Wanneer je de rekening enkel aanmaakt om de voorjaarsbonus va €65 binnen te harken, en je met je inleg zo weinig mogelijk risico wilt lopen, is het verstandig te kiezen voor het Staatsobligatiefonds. Hiermee heb je in principe de kleinste kans om (een deel van) je inleg te verliezen.

Mocht je bij Centraal Beheer willen beleggen voor de langere termijn, dan zou ik persoonlijk kiezen voor het Wereldwijd Aandelen fonds. Dit is een redelijk goedkoop indexfonds. Eventueel kun je obligaties toevoegen om het risico van je portefeuille te verlagen.

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *