ABN AMRO stopt met beleggingsapp Kendu

ABN AMRO stopt met beleggingsapp Kendu

Slechts een jaar na de lancering van de beleggingsapp Kendu, gooit de eigenaar vandaag de handdoek in de ring. ABN AMRO stopt per 30 juni 2020 met de applicatie waarmee de bank vermogensbeheer aanbood aan particuliere beleggers. De beleggingen op Kendu worden medio juni automatisch verkocht.

In maart probeerde ABN AMRO met een bonusactie nog nieuwe klanten voor Kendu te werven. Dit mocht blijkbaar niet baten. De grootbank laat vandaag in een persbericht weten helemaal te zullen stoppen met de Kendu. Er was volgens de bank te weinig interesse in de beleggingsapp.

Beleggingen van klanten worden tot 15 juni beheerd. Op deze datum worden eventuele beleggingen die nog op de Kendu-rekening aanwezig zijn automatisch verkocht. Klanten komen in dit geval in aanmerking voor “volledig compensatie van verliezen”. Wat deze compensatie precies inhoudt, en of dit ook geldt voor eerder opgelopen verliezen, wordt uit het persbericht helaas niet helemaal duidelijk.

Klanten die hun beleggingen zelf voor 15 juni verkopen, komen in ieder geval niet in aanmerking voor deze compensatie. Afhankelijk van de compensatieregeling kan het daarom lonen even te wachten met verkopen. Houd daarom vooral eventuele updates vanuit ABN AMRO in de gaten.

Over Kendu

Kendu was een relatief nieuwe Nederlandse vermogensbeheerder, en was onderdeel van ABN AMRO. De beleggingsapplicatie werd in april 2019 gelanceerd, en heeft dus slechts één jaar bestaan.

Kendu kon alleen met een smartphone worden gebruikt. Met de applicatie kon je gemakkelijk beleggen in een standaard mix van 3 beleggingsfondsen. De beheerkosten van de fondsen (0,76% tot 0,95%) en de bijkomende servicekosten van 0,42% maakten het een relatief duur beleggingsplatform.

Mocht je willen doorbeleggen bij ABN AMRO, dan kun je dit via het eigen beleggingsplatform doen. Bij ABN AMRO vind je een aantal van onze beste indexfondsen van Nederland. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere bank of broker.

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *