Cashbacks: eenvoudig tot honderden euro’s per jaar besparen

Cashbacks: eenvoudig tot honderden euro’s per jaar besparen

Eén van de makkelijkste manieren om ieder jaar gegarandeerd honderden euro’s te besparen, is via cashback websites. Vooral nu het einde van het jaar nadert, kun je weer op een aantal grote jaarlijkse kosten besparen met cashbacks.

In de maand december gaan we massaal op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Nederlanders doen veel moeite om de voordeligste zorgaanbieder te vinden, maar laten hierna vaak een gemakkelijke besparing liggen. Via cashback websites kun je namelijk altijd nog wel een paar tientjes besparen op je nieuwe verzekering.

Dit is slechts één voorbeeld van een besparing door middel van cashbacks. Eigenlijk kun je op iedere online afgesloten verzekering, abonnement en vrijwel elk online gekocht product besparen door gebruik te maken van cashback websites.

Omdat je mogelijk tot honderden euro’s per jaar laat liggen door hier géén gebruik van te maken, leg ik in dit artikel uit wat cashbacks websites zijn, en hoe gemakkelijk het is om hiervan te profiteren.

Wat zijn cashback websites en hoe werken ze?

De bekendste cashback website van Nederland, en de website die ik persoonlijk het meest gebruik, is CashbackXL.

Op deze website vind je overzichten met honderden webshops die cashbacks aanbieden. Wanneer je je registreert en een product bestelt bij de aangesloten webwinkels, ontvang je een percentage van het aankoopbedrag terug op je bankrekening.

Het verdienmodel van cashbackwebsites is gebaseerd op affiliate marketing: de website ontvangt een commissie door jou te verwijzen naar een webshop waar je een product, abonnement of verzekering aanschaft. Een deel van deze commissie stopt de cashback website in eigen zak, en het resterende deel wordt uitbetaald aan de gebruiker: jou dus.

Via CashbackXL kun je besparen op vrijwel alles wat je online kunt aanschaffen: electronica, kleding, woonaccessoires, verzorgingsproducten, bankrekeningen en zelfs vakanties. Zo heb ik deze maand nog 10% van het aankoopbedrag van een nieuwe broek teruggekregen, en kregen mijn partner en ik €25 euro terug bij het online afsluiten van een samenlevingscontract.

Het wordt echter nog veel interessanter wanneer je ook cashbacks gebruikt voor grote, jaarlijks terugkerende kosten.

Besparen op je vaste jaarlijkse kosten

Er zijn een aantal jaarlijkse kosten waaraan helaas niemand ontkomt. Gelukkig kun je de pijn verzachten door gebruik te maken van cashbacks. Omdat deze jaarlijks terugkerende kosten vaak aardig hoog zijn, zijn de cashbackbedragen dat ook.

Hieronder vind je een een aantal vaak voorkomende kosten, met daarachter een inschatting van het bedrag wat je jaarlijks kunt besparen met behulp van cashbacks.

 • Zorgverzekering (€20 tot €50)
 • Autoverzekering (€30 tot €50)
 • Overige verzekeringen (meestal €10 tot €30 euro per verzekering)
 • Energiecontract (€20 tot €50)
 • Abonnement mobiele telefonie (€10 tot €50, meer als je ook een toestel koopt)
 • Abonnement internet en televisie (€40 tot €100)

Zoals je ziet heb je (zelfs met de laagst genoemde bedragen) al snel meer dan honderd euro per jaar te pakken. Wanneer je bijvoorbeeld wat meer verzekeringen hebt (denk aan inboedel-, woon-, aansprakelijkheids-, reis-, rechtsbijstands- en zelfs uitvaartverzekeringen) kan dit snel oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Tel hierbij de bedragen op die je ontvangt voor online aankopen, en je begrijpt waarom ik zo enthousiast ben over cashbacks.

Dit is letterlijk gratis geld. En je kunt dit jaar op jaar opnieuw doen. Laat cashbacks dus vooral niet liggen.

Hoe kun jij profiteren van cashbacks?

Het is eigenlijk enorm eenvoudig om te profiteren van cashbacks. Het gebruik van cashback websites is gratis, en je bent vaak binnen tien minuten klaar om te beginnen.

 • Maak een account aan op CashbackXL of een andere cashback website
 • Zoek op de website naar de aanbieder van een product dat je wilt kopen
 • Klik op de knop ‘Shop en ontvang cashback’ (je wordt doorverwezen naar de webshop)
 • Bestel je product, verzekering of abonnement

Na afronding van de bestelling kun je op je persoonlijke pagina zien of de cashbackaanvraag is gelukt, en welk bedrag je ontvangt. Het kan, afhankelijk van de webshop, even duren voordat de cashback verschijnt. De bespaarde bedragen worden ééns per maand naar je bankrekening overgemaakt.

Ik raad je aan om voor iedere online aankoop even op CashbackXL te kijken of er niet een cashback te krijgen is. Ik ben tijdens online bestellingen al verschillende keren verrast door de aanwezigheid van een leuke cashback, terwijl ik deze absoluut niet had verwacht.

Heb jij een opvallende cashback weten te bemachtigen, en is deze niet in dit artikel genoemd? Laat het dan vooral weten in de reacties, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren!

Deel dit artikel:

Één gedachte over “Cashbacks: eenvoudig tot honderden euro’s per jaar besparen

 1. Je hebt ook een Cashback XL plugin waarbij je als je een webshop bezoekt die werkt met Cashback XL een klein popupje krijgt in je scherm. Dit voorkomt dat je ergens besteld terwijl je dit met cashback had kunnen doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *