FIREblog.nl Boekenlijst

De beste boeken over beleggen en financiële onafhankelijkheid

Wil je meer te weten komen over de op dit blog besproken onderwerpen? Neem dan hieronder een kijkje op de FIREblog.nl leeslijst! Hier vind je een overzicht van de beste boeken over beleggen, besparen op je uitgaven en het bereiken van financiële onafhankelijkheid.

De genoemde boeken zijn mijn persoonlijke favorieten. Suggesties voor goede boeken die nog ontbreken op de lijst zijn hoor ik natuurlijk graag. Laat je suggestie achter in de reacties onder deze boekenlijst en ik zal het boek zo snel mogelijk bekijken.

De FIREblog.nl Boekenlijst

De beste boeken over beleggen: The Simple Path to Wealth

The Simple Path to Wealth

Auteur: J.L. Collins

J.L. Collins is het brein achter één van de meest populaire blogs over financiële onafhankelijkheid. Zijn vaak op humoristische wijze gebrachte advies is vrij simpel: Geef minder uit dan je binnen krijgt, vermijd schulden, investeer in goedkope indexfondsen en bereik financiële vrijheid. In dit boek zijn de belangrijkste lessen van het blog samengevoegd, maar dan in een logische volgorde.

Bekijk The Simple Path to Wealth op Bol.com

De beste boeken over beleggen: Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan

Oeds-Jan Postma

Je hoeft geen topsalaris te hebben om miljonair te worden. In dit boek legt Oeds-Jan Postma uit hoe je, ook met een modaal inkomen, een miljoen bij elkaar kunt sparen. Het boek gaat in op verschillende aspecten van financiële onafhankelijkheid, zoals besparen op je uitgaven en het slim beleggen van je vermogen. Als je een goed Nederlandstalig boek zoekt over FIRE, is dit één van de beste opties.

Bekijk Miljonair met een gewone baan op Bol.com

De beste boeken over beleggen: The Millionaire Next Door

The Millionaire Next Door

Thomas J. Stanley, William D. Danko

De schrijvers van The Millionaire Next Door hebben een groot onderzoek uitgevoerd onder vermogende Amerikanen. Hoe zijn deze mensen miljonair geworden? Dit boek laat zien dat Amerika’s rijksten er vaak een verrassend eenvoudige levenstijl op nahouden. Het leert je de juiste financiële beslissingen te nemen zodat ook jij een vermogen op kunt bouwen, en helpt financiële valkuilen te vermijden.

Bekijk The Millionaire Next Door op Bol.com

De beste boeken over beleggen: The Bogleheads Guide to Investing

The Bogleheads’ Guide to Investing

Taylor Larimore

Aangezien ik een groot aanhanger ben van de Bogleheads-filosofie, mag dit boek niet ontbreken op deze lijst. Taylor Larimore, oudgediende in de Bogleheads gemeenschap, gaat diep in op de voordelen en eenvoud van indexbeleggen. Een deel van het boek is specifiek gericht op de Amerikaanse (pensioen)situatie, maar ook voor Nederlandese beleggers valt er veel op te steken.

Bekijk The Bogleheads’ Guide to Investing op Bol.com

De beste boeken over beleggen: The Little Book of Common Sense Investing

The Little Book of Common Sense Investing

John C. Bogle

John C. Bogle is de oprichter van Vanguard, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, en naamgever van de hierboven genoemde Bogleheads. Het boek legt deze, helaas onlangs overleden, grondlegger van het indexbeleggen uit hoe je op de lange termijn een groot vermogen kunt opbouwen. Het boek zit vol wijsheden van Bogle zelf, en andere beleggingsgoeroe’s zoals Warren Buffett en Benjamin Graham.

Bekijk The Little Book of Common Sense Investing op Bol.com

De beste boeken over beleggen: Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Vicky Robin

Dit boek geeft je een totaal andere kijk op geld. Het laat je zien hoe geld het leven van de meeste mensen beheerst, en wat je kunt doen om deze situatie om te draaien: het laat zien hoe je de controle over je financiële leven terug kunt nemen. Het boek legt in 9 praktische stappen uit hoe je financiële onafhankelijkheid kunt bereiken. Een ware eye-opener.

Bekijk Your Money or Your Life op Bol.com

De beste boeken over beleggen: The Magic of Thinking Big

The Magic of Thinking Big

David J. Schwartz

Deze bestseller gaat niet zozeer over financiële onafhankelijkheid, maar laat wel zien hoe een optimistische instelling je kan helpen in je (professionele) leven en het behalen van je doelstellingen. David J. Schwartz legt je stap-voor-stap uit hoe je meer kunt bereiken dan je ooit voor mogelijk had kunnen houden.

Bekijk The Magic of Thinking Big op Bol.com

De beste boeken over beleggen: A Random Walk Down Wallstreet

A Random Walk Down Wall Street

Burton G. Malkiel

In A Random Walk Down Wall Street lees je werkelijk alles wat je wilt weten over beleggen. Van de geschiedenis van de aandelenbeurzen (inclusief alle bubbels en crashes), tot praktische tips waarmee je betere beleggingsresultaten kunt behalen. De schrijver is een groot voorstander van indexbeleggingen. Net als wij!

Bekijk A Random Walk Down Wall Street op Bol.com

De beste boeken over beleggen: De Schitterende Eenvoud van Indexbeleggen

De Schitterende Eenvoud Van Indexbeleggen

Jacques Wintermans

Dit boek is geschreven door één van de oprichters van Meesman, de Nederlandse broker waar de focus volledig ligt op het indexbeleggen. Jacques Wintermans legt uit waarom indexbeleggen voor de meeste mensen (ook die zonder kennis over beleggen) de beste methode is om vermogen op te bouwen. Het boek is via Bol.com lastig te krijgen, maar is eventueel wel beschikbaar via de website van de schrijver zelf.