Over FIREblog.nl

Over FIREblog.nl

Wil je niet tot je 70e doorwerken, maar eerder kunnen gaan genieten van je leven? Dan ben je bij FIREblog.nl op het juiste adres. Op deze website vind je namelijk alles wat je moet weten over Financiële Onafhankelijkheid.

Financiële Onafhankelijkheid, in het engels ook wel Financial Independance, Retire Early (FIRE) genoemd, draait eigenlijk om één ding: Eerder kunnen stoppen met werken door verstandig met je geld om te gaan. De bewezen strategie om financiële onafhankelijkheid te bereiken is eigenlijk vrij simpel:

  • Verdien meer dan je uitgeeft
  • Investeer het verschil verstandig

Meer over deze strategie lees je in De eenvoudige stappen richting financiële onafhankelijkheid.

Er zullen op FIREblog.nl regelmatig nieuwe artikelen verschijnen. Hierin vind je niet alleen duidelijke informatie rondom financiële onafhankelijkheid, maar ook praktische tips rondom besparen en geldzaken.

FIREblog.nl is in 2019 opgericht.

Wie ben ik?

De artikelen op FIREblog.nl worden door één persoon geschreven. En dat ben ik: Een dertiger die zijn kleine beetje vrije tijd besteed aan het typen van financiële informatie op het internet.

Al sinds mijn jeugdjaren ben ik geïnteresseerd in geld en beleggen. In de beginperiode van mijn carrière heb ik enkele jaren gewerkt voor een grote financiële website, waardoor mijn kennis over – en interesse in – beleggen en alles daaromheen verder zijn gegroeid. Inmiddels werk ik als ZZP’er, en zijn geldzaken verworden tot een hardnekkige hobby.

Enkele jaren geleden ontdekte ik bij puur toeval de website van Mr. Money Mustache. Hier las ik voor het eerst over de wonderlijke wereld van financiële onafhankelijkheid. Hoewel ik altijd al redelijk goed was in het opbouwen van vermogen, gaf dit me een duidelijk en realistisch einddoel: Eerder stoppen met werken om (meer) van het leven te gaan genieten.

Mijn doel met deze website is simpel: Ik wil laten zien dat financiële onafhankelijk ook voor jou mogelijk is.